A Nissan egy igen exkluzív meglepetést tartogatott az idei Detroit-i Motor Show látogatói számára. A múlt héten lezajlott rendezvény keretei között bemutatta a 350Z GT alapjaira épülő legújabb sportszériát, a Gran Turismo 4-et.

A névből már sejthető, hogy az új üdvöskének talán lesz valami köze a népszerű autószimulátorhoz, a Gran Turismo-hoz. A játék legújabb - negyedik - része nemrégiben látott napvilágot, ebben pedig ugyanezt a 350Z-t is megtalálhatjuk, mint választható autót. A GT4 tehát a játékot fejlesztő csapat designereinek agyszüleményeként látott napvilágot, viszont a jelek szerint igencsak jól sikerült, hiszen a Nissan tuningcége, a Nismo is felfigyelt rá. A show-ra el is készítették a virtuális modell valódi megfelelőjét, melynek stílszerűen a GT4 nevet adták. A Nissan ezt az új szériát limitált példányszámban fogja gyártani, és csupán 176 darabot fognak értékesíteni belőle Angliában.

Természetesen egy limitált szériában gyártott autóhoz hűen ez a 350Z is tele van egy nagy csapat extrával. A GT4 csomag - a GT felszereltségén túl - magában foglalja a 18-as egyedi alukerekeket, két kúj ülönleges színt (Kuro Black és Ultra Yellow) és az alapváltozatnál egy kicsit jobban felhergelt motort.

A 3,5 literes V6-os aggregáton számos kisebb-nagyobb változtatást eszközöltek, kezdve egy kis szívó oldali tuninggal, egy ütősebb kipufogórendszer felszerelésével, valamint a dugattyúk és a vezérműtengelyek átalakításával. A végeredményt igaz nem nevezhető megdöbbentőnek, de azért plusz 20 lóerő is lóerő. Az autó így 297 LE teljesítménnyel bír, 6400-as fordulaton. Mindez természetesen kihat a gyorsulásra is, mely a 0-100 km/h sprintet tekintve 5.9-ről 5,8 másodpercre módosult.

A Nissan február 1-én, délután 3:50-től (350... ééérted) fogadja az előjegyzéseket az új szériára, melyhez a kb 30 000 fontos fogyasztói árért egy PlayStation 2-est, és egy Gran Turismo 4 játékot is kapunk ajándékba.