A Nissan 350Z jelenleg a sportkocsik piacának egyik legközkedveltebb képviselője, így talán nem is csoda, hogy számos tuningcég előszeretettel gyárt hozzá különféle alkatrészeket. A japán kétüléses népszerűségét talán nem is bizonyítja más jobban, mint hogy a világ egyik legnagyobb 4x4-es alkatrész ellátója, a Cobra is felfigyelt a modellre.

Pedig a 350 Z, mint tudjuk, hírből sem hallott összkerék-hajtásról: a hátsó kerekeket meghajtó, első-középső elrendezésű, 3.5 literes V6-os motor, a hatsebességes, sűrű osztású fokozatokkal rendelkező váltó, na és persze a kis kaszni, az 1320 mm-es „magasság” elég nehezen elképzelhető paraméterek egy – a Cobra fő célcsoportját alkotó – furgon, vagy terepjáró számára. A cég által kreált N+ koncepció ennek ellenére egy egész jól sikerült tuning csomagot takar a sportautó számára.

A legszembetűnőbb elemet az első lökhárítót kiegészítő toldat személyében találjuk meg, mely nemcsak új ízt ad az autó karakterének, de egyúttal a nagyobb leszorító-erőről is gondoskodik magasabb sebesség mellett. A látvány ezentúl kiegészül a sportossá tett orrhoz nagyon jól passzoló Cobra hűtőráccsal is. Továbbhaladva néhány apróbb kiegészítővel találkozhatunk, mint az oldalsó indexek körül található, légkiömlőt idéző elemek, a króm tükörborítások, az aluminium tanksapka – na és persze a két króm kipufogóvég, melyek egy minőségi sport hátsó dob végződései a külvilág felé.

A hangsúly viszont vitathatatlanul a felniken van. A Cobra hatalmas CN4-es, elöl 8.5x19”, hátul 9.5x19”-es keréktárcsái, a rajtuk feszülő 245/35 ZR 19 és 275/35 ZR 19-es gumikkal hibátlanul mutatnak a gépen, szinte teljesen kitöltve a sárvédők alatt található helyet. Cobráék viszont nem bízták a véletlenre: az N+ csomagot megfejelték egy állítható magasságú futóművel is, mely segítségével elöl és hátul is további 20-40 mm terjedelemben ültethetjük meg Nissanunkat.

A szolid, de mutatós tuning csomagért egyébként nem is kell messzire mennünk, hiszen az összes környező országban található Cobra képviselet. Itthon jelenleg nincs – legalábbis a Cobra weboldala szerint ez a nagy helyzet.