Geiger tuning Chevy Camaro SS

Az ötödik generációs Chevy Camaro top változata most is az SS, amely betűjel a Super Sport rövidítése. A kocsiban egy 6,2 liter hengerűtartalmú, 432 lóerős motor dolgozik össze egy hatfokozatú váltóval. Nagy teljesítmény, de nem jelenti azt, hogy nem lehet tuningolni. Erre bizonyíték a német GeigerCars tuningcég munkája.

Tuning Camaro SS by GeigerCars

A zöldre fényezett demo autó kapott egy spoiler készletet, úgymint első koptatót, küszöbidomokat és újraformált hátsó lökhárítót. A motortuning kapcsán beszereltek egy kompresszort, módosították a motorvezérlő szoftverét és felszereltek egy rozsdamentes acélból készített sportkipufogórendszert. A végeredmény 564 lóerő, 662 Nm, 4,2 másodperc alatti gyorsulás állóról százra. A váltó ötödik és hatodik fokozatát hosszabbra vették, így a végsebesség 305 km/h-ra nőtt.

Geiger tuning Chevy Camaro SS

Természetesen nem maradtak le a nagy felnik sem, elölre 9x22 colos, hátra 10.5x22 colos kerekek kerültek 265/30ZR22 és 295/30ZR22 méretű gumikkal. Akinek ez sok, az kérheti 20 colos felnikkel is az autót. Természetesen beszereltek állítható futóművet is a Camaróba, ezt a KW szállította a cégnek.