A TechArt-nál ha kezelésbe vesznek egy Porschét, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az eredmény mindenki számára kielégítő lesz. Ezúttal egy Cayenne került a cég műtőasztalára. A gyári Cayenne megjelenésekor talán nem mindenkinek nyerte el a tetszését, de szerintem a TechArt jóvoltából sokaknak megváltozhat a véleménye. A cég MAGNUM fedőnévre keresztelt programja által a Cayenne jellegében ízig-vérig megmaradt luxusterepjárónak, valamint egy kis plusz teljesítménnyel és új stílusjegyekkel is megtámogatták az alaphelyzetben sem gyenge monstrumot.

Az autóra tervezett optikai csomag nagyon jól sikerült. A sárvédőket oldalanként 4 cm-el szélesítették ki, hogy elférjenek alatta a hatalmas 10Jx22”-os TechArt Formula alufelnik, a 295/30 ZR ContiSportContact II abroncsokkal. Felkerült egy TechArt spoiler szett, valamint egy teljesen új, kétcsöves kipufogórendszer is.

A TechArt mérnökei természetesen a teljesítményen is dolgoztak egy keveset. Az alaphelyzetben 450 lóerős, 4.5 literes V8-as változathoz sikerült még 60 pacit hozzá tuszkolni, ami hagyjuk meg, azért lehetne több is. A teljesítmény-növekedést a már jól bevált módszerrel érték el: átprogramozták a motorvezérlést, megemelték a turbónyomást, valamint egy sport levegőszűrő is bekerült a motorháztető alá. Az 510 lóerő mellé 2900-as fordulatszámnál 690 Nm nyomaték is társul. Ennek köszönhetően a 2,5 tonnás monstrum 5 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/h-ás sprintet, végsebessége pedig 274 km/h lett.

Szerencsére a TechArt-nál sem elégedtek meg a 60 lóerő többlettel, ezért már tart az új tuning program fejlesztése, ami tartalmazni fog két nagyobb turbót, egy nagyteljesítményű intecooler-t, valamint a vezérlés további módosítását. Ezzel a tuning csomaggal a teljesítmény már 600 lóerőre és 865 Nm-re növekedhet. A gyorsulás várhatóan 4.5 másodpercre javul, a végsebesség pedig közel 300 km/h lesz.

Az autó futóműve sem maradt érintetlen. Kívánság szerint akár 60 milliméterrel lejjebb ültethető, vagy mivel a Cayenne elsősorban egy terepjáró, az alapállapothoz képest akár 70 milliméterrel megemelhetjük a hasmagasságot.

A belsőtérben a TechArt egyedi bőrözésével találkozhatunk, valamint kérésre egy nagyon komoly multimédiás rendszert is beépítenek egy „kis” extra pénzért.