A Mercedes robosztus kockája, a G-Wagen töretlen népszerűségnek örvend a tuningcégek körében. A Frankfurti autószalonon a Brabus 6x6-osán csodálkozott a világ, most itt egy kicsit más elgondolás a 4x4-re.

Az elkövető a német Prior Design, aki a többséghez hasonlóan nem a használhatósági oldalról közelítette meg a dolgot. Masszív szélesítőszettjével leginkább a German Special Customs szétspoilerezett építését idézi, mentségükre legyen mondva, hogy a kasztni ez esetben nincs leültetve.

A lassan egy éve forgalomban lévő szett alkatrészei minőségi Dura-Flex műanyagból készültek, az új elemek közt első és hátsó lökhárítókat, sárvédőket, küszöböket és szellőzőkkel tagolt motorháztetőt található.

Kiegészítésként nappali fény, dupla ködlámpa, valamint 23 colos felnik kerültek fel, a kaliforniai DPE Wheels kínálatából. Utóbbi választás nem csoda, hiszen a remek fotósorozatot is az észak-amerikai kirendeltség készítette egy kinti példányról.

Mindenesetre, akinek a 23 col nem elég - és végképp lemond a terephasználat örömeiről - a konkáv szériával méretben egészen 26 hüvelykig mehet fel.

A teljes csomagért egy jobb középkategóriás autó árát (kb 6 millió forintot) kell letenni az asztalra.

Képek: Prior Design