Az oroszok nem viccelnek: a legfelső kategóriában utazó TopCar egy AMG Mercedes ML-t szemeltek ki legfrissebb tuningalanyának. A végeredmény magáért beszél, ráadásul az INFERNO névre hallgató gép három különböző teljesítmény-csomaggal is kapható.

Az átalakított Mercedes ML 63 AMG új lökhárítókat, sárvédő szélesítést, küszöbspoilereket és brutális hátsó diffúzort kapott. A karosszériaelemek mindegyike - plusz a motorháztető és az ajtókba húzott plusz él is - pillekönnyű szénszálas műanyagból készülnek, amelyek jócskán megdobják a kocsi árát. De mint tudjuk, a fogyókúra sosem olcsó mulatság tuning-berkekben.

A különleges kasztnielemeken kívül az INFERNO kétsoros LED-es nappali menetfényével is kitűnik az ML-osztály többi képviselője közül. Ami a belsőt illeti, az ML 63 AMG INFERNO panorámatetővel, valamint Harman/Kardon LOGIC7 Premium Surround hangrendszerrel kerül forgalmazásra. Felnik terén az ADV.1 21 colos garnitúráját kínálják, a terepjáróhoz illő fekete színben.

A nem csak optikailag felturbózott stuttgarti ördög három különböző csomagban kapható. Az alapár 200,000 euró (cirka 60 millió Ft) amelyben a tuning az 5.5 literes, duplaturbós V8-as motort 557 lóerőről 640 lóerőre duzzasztja, a 759 Nm-es nyomatékot pedig 980 Nm-re növeli.

A közepes, plusz 11,900 eurót kóstáló (kb. 3,5 millió Ft) csomag 690 lóerőt és 1100 Nm-es nyomatékot csikar ki az erőforrásból, míg a legdurvább, 21,900 euróba (kb. 6,5 millió Ft) kerülő  top csomag 760 lóerőt valamint 1.150 Nm nyomatékot biztosít az INFERNO-nak.