Minden Mercedes-tunerek atyja, a Brabus rendesen odatette magát az idei Frankfurti Autószalonra. A hatkerekű G-Wagenhez készített csomag mellett bemutatta a világ gyárilag legerősebb összkerékhajtású kombiját is!

Az legújabb CLS63 AMG kombi alapjaira épülő csomagot már tavaly meglebegtették a németek, a legnagyobb benzines kivitelt ekkor 610 lóerő, 1.000 Nm, 320 km/h végsebesség és 4,2 másodperces gyorsulás paraméterekkel ruházták fel. A szuperkombi azóta viszont már beléphetett azon 800 lóerő feletti Brabus gépek klubjába, akik büszkén feszítenek a patika szőnyegezéssel ellátott standon melléjük festett számadat mellett - mint ahogy azt például Essenben láthattuk.

A Brabus 850 Shooting Brake 6.0 literes biturbo V8-asa 850 lóerő és 1.150 Nm felett uralkodik, melyet a gyári 5.9-es aggregát lökettérfogatának megnövelésével, kovácsolt dugattyúkkal, új főtengellyel, sport kipfugó- és légszűrőrendszerrel, na és persze az előbbi szép kis listára kihegyezett vezérléssel értek el. Hajtás terén maradt a gyári 4MATIC, minden bizonnyal emiatt is kellett a nyomatékot elektronikusan limitálni.

Az eredmény pedig nem marad el: a 100 km/órás sprint ideje szuper sportautókat megszégyenítő 3.1 másodpercre esett vissza, a végsebességet pedig 370 km/órára becsülik.

A Brabus a külső megjelenést is összhangba hozta a megnyerő adatokkal, a korábban látott szolid PU-RIM szettből szinte csak a küszöbök formája maradt. A 850 Shooting Brake aerodinamikai csomagja karbonból készült, teljesen átdolgozott, beömlőkkel tagolt lökhárítóval, extra szellőzőkkel ellátott hűtőmaszkkal, oldalsó kopoltyúkkal és egy diffúzoros hátsó elemmel, ami négy brutál négyzetes véget foglal magába, a korábban látott szolid krómkörök helyett.

A korábban már jól bevált saját felni-kombinációt nem piszkálták, melyből továbbra is hat különböző designnal állnak a kedves ügyfelek rendelkezésére. A demóautón a legnagyobb, 20 colos méretű kerekek találhatók, elől 255/30 ZR 20, hátul 295/25 ZR 20-as abroncsokkal.

Az utastér a Brabusra jellemző igényességgel került teljes átkárpitozásra, emellett logózott szőnyegek és küszöblécek, alupedálok, valamint lakk fekete faberákások gondoskodnak az extra sportosságról.