Még áprilisban adtunk hírt az utastér-specialista Vilner egyik legkomolyabb eddigi projektjéről, mely egy Bentley Continental GT-n alapul. Az egyedi átalakítás azóta elkészült, élőben talán még szebb is, mint az előzetes grafikákon.

Mint ismeretes, a bolgár stúdió egyéni megrendelésre állította össze a teljes körű szeretetcsomagot, melynek exkluzivitását a cég történetének első külső optikai szettje jelenti. A Vilner pedig erős starttal indított: a luxuskupé masszív widebody szettet kapott, mely elől 50, hátul 80 mm-el növeli meg a kaszni szélességét. Mindezt egyedi lökhárítók és küszöbök teszik teljessé, kiegészítésként pedig karbon koptató, tükrök és lámpabelsők, hátsó szárny, valamint négy króm kipufogóvég fokozza a vizuális örömöket.

Az utastérhez szokás szerint most sincs mit hozzáfűzni, igazán patikára sikeredett. A sötétszürke és fekete Alcantara-bőr kombinációt vörös varrások kapcsolják össze, továbbá egyedi, "toll" mintázattal ellátott faberakások kerültek beépítésre.

Szintén új oldalát mutatja meg a Vilner a teljesítmény tuningjával, melyet minden bizonnyal valamelyik partnerükön keresztül hoztak tető alá. A 6.0 literes ikerturbós W12-es 552 lóerejét 650-ig húzták fel, a nyomaték pedig 650-ről 780 Nm-ig nőtt. Mindezek mellékhatásaként a végsebesség is - 7 egységnyi növekménnyel - 318 km/óráig szaladt fel.