Hogy ne minden csak a prémium kategóriáról szóljon, íme itt egy tuning csomag Fiat 500-ashoz, a Hamann Motorsports jóvoltából.

A spoiler szett nappali fény lámpákkal díszített, agresszív első lökőst, diffúzort, küszöböket és a gyárinál jóval szélesebb felniket is befogadó oldalsó szélesítéseket is tartalmaz. A 3.900 dolláros (kb. 850 ezer HUF) csomagot egy igen merész, 4 végből álló Sportivo kipufogórendszer és 18 colos Design "Largo Forged" Anodized felni garnitúra egészíti ki.

Ez a külső motorikus átalakításért is kiált, amit a Hamann a az 1.3-as dízel és az 1.4-es benzines erőforráshoz is elvégez. Első esetben 75-ről 101-re emelkedik a lovak száma, másodikban 90-ről 112-re, vezérlő elektronika átírásnak és a már említett kipufogórendszernek köszönhetően. Akinek ez még nem lenne elég, annak egy Power Kit HS I fedőnéven futó program keretében mélyebben is belenéznek a motorterébe, tisztes 160 lóerős és 284 Nm-es eredménnyel. Ez már biztosan elegendő ahhoz, hogy az erő passzoljon a kinézethez.

A Hamann egyébként nem először nyúlt a kisautóhoz, cirka három éve már Fiat 500 Largo néven bemutatott egy egypéldányos speciális kiadást. A demó célokra szánt elképzelésből a jelek szerint most lett utcára is elérhető csomag, persze sokkal szerényebb motorikus paraméterekkel.