Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A luxus coupe-k kategóriájában valóban mértékadó minden szempontból a Mercedes-Benz CL 600-as. A Bi-Turbo 12 hengeres motor 500 lóerőt valamint 800 Nm-t teljesít alapból. Újratervezve a motor vezérlőegységét a Kleemann megnövelte a teljesítményt 627 lóerőre és 1043 Nm-re. A turbós V12-motorhoz ezen kívül terveztek egy komplett kipufogórendszert is, két trapéz alakú kipufogóvéggel, amely biztosítja a teljesítményhez tartozó sportos hangot - de a hangért persze a fő felelős a V12-es erőgép. Ahhoz, hogy minimalizálják a kerék kipörgését, mindezen felül átalakították a differenciálművet is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Kleemann a nagy teljesítmény mellé és a megfelelő gyorsulás kedvéért teljesen átprogramozta az 5 sebességes automata váltót is. Ez gyorsabb sebességváltást jelent egyben, valamint egy olyan lehetőséget kínál a vezető számára, hogy akár 2 gomb megnyomásával is válthat sebességet a kormánykeréken. Az autó természetesen hátsó kerekein keresztül adja le ezt az irdatlan energiát.

A teljesítmény tényleg nagyon komoly. Álló helyzetből 4,2 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, 11,8 másodperc alatt pedig a 200 km/órát. A végsebesség az elektronikus leszabályzás miatt „csupán” 300km/óra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az aerodinamika fejlesztése tökéletesre sikerült mind a formát, mind a funkcionalitást illetően. A csomag természetesen nem csak optikailag javít az autón, hanem a teljesítményhez is nagymértékben hozzájárul a megfelelő leszorító erő biztosításával, így ezzel a Mercivel kanyarokban is nyugodt szívvel nyomhatjuk a gázpedált.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A másik igen jellemző és feltűnő vonása ennek a CL-nek a kétrészes TM5, vagy a háromrészes TS6 Kleemann könnyűfém felni garnitúra, mely 18”- 20”-os méretig választható. A legnagyobb lehetséges méret elöl 1 pár Kleemann TS6 felni 9,5JX20-as 245/35 ZR 20 abroncsokkal, hátul pedig 11JX20-asok 285/30 ZR20-as gumikkal.

Hogy tovább növeljék a már így is rendkívül jó úttartást, kifejlesztettek az ABC felfüggesztésnek egy elektronikus ültető modult, ami a menetmagasságot 35mm-rel képes csökkenteni.

A nagy teljesítményű coupe biztonságáról a szintén nagy teljesítményű Kleemann fékrendszer gondoskodik, ami a legextrémebb helyzetekben is könnyedén fékezi le az autót. Előre 396x36 mm-es valamint hátulra 342x28 mm-es féktárcsák kerültek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szép külső mellett a szép belbecs is nagyon fontos, akár egy nőnél. A Kleeman-nál természetesen mindenre gondoltak. Olyan vonzó kiegészítőket kínálnak, mint például az illuminátoros, Kleemann logós belépőpanel, sportkormány bőr, bőr/fa vagy bőr/karbon választási lehetőségekkel. Nem utolsó sorban a karbon berakások a műszerfalon, a középkonzolon és az ajtóborításon egy sportos mégis kényelmes és exkluzív feelinget adnak az autónak.

Remélem egyszer lesz alkalmam egy több, mint 1000Nm-es autóban ülnöm és talán vezetnem is. Bár talán az utóbbi estében az lenne életem utolsó pillanata...
de megérné:)