Bár nevesnek nem mondható márka sarja, a Dacia Dusternek nincs túl sok szégyellnivalója a hasonló árkategóriás mini SUV-ok körében. Főleg miután a Renault-kat előszeretettel átszabó Elia is kivetette rá a hálóját.

Az anyavállalattal történt fúzióval szinte együtt járó német tuningcég kétféle csomagot is kínál a típushoz: a Color Concept és a Darkster programok elsősorban a megjelenést teszik impozánsabbá.

Előbbi – ahogy neve is mutatja – egy színesebb átalakítást takar, melyet a teljes kasznit fedő matt narancs fóliának köszönhet a Duster. A csomag sárvédő szélesítéseket, könnyűfém felniket, továbbá feketére fényezett kiegészítőket tartalmaz, tető, hűtőrács, gallytörő rács, tükrök és a küszöbök terén.

Odabent ugyanezt a narancs-fekete színkombót vetették be, a közlemény szerint pedig mindehhez sport futómű, motor és kipufogó upgrade is jár.

A limitált kiadásban készülő Darkster csomag már egy kicsit agresszívabb külalakkal ruházza fel a román 4x4-est. A kiegészítők sora szinte megegyezik a színes verzióéval, azzal a különbséggel, hogy a narancs árnyalatot itt a matt fekete, a fényes feketét pedig jórészt króm váltja fel.

Más azonban a felni – a vagány ötküllős, 20 colos garnitúrát 245/35-ös abroncsokba csomagolták, továbbá a kipufogórendszer is négy krómvégződésen keresztül szórja az áldást a külvilágra. A ködfényszórókat ledes nappali fény, a hátsó lámpákat szintén ledes egyedek váltják. Az utastér kivitele fekete bőr, és tudunk pontosat a chiptuning mellékhatásairól is: teljesítmény terén 16 extra lóerő, nyomatékilag pedig 28 plusz Nm költözött a motorháztető alá.