Alig néhány hete emlékeztünk meg az ohiói Switzer Performance, kifejezetten utcára gyártott 1,000 lóerős Nissan GT-R csomagjáról, most itt az új üdvöske, Porsche alapon.

Az F900 projekt alapját egy 911 Turbo adja, mely nem véletlenül kapta a Flex-Fuel kifejezést a neve mellé. A Porsche tulajdonosának ugyanis a versenyüzemanyaggal operáló kifejezetten Race csomag, és a benzinnel, vagy E85-tel működő utcai felállás közül egyik sem volt szimpatikus. Hősünk hangulata szerint akart töltögetni bármelyikből, és futni negyedmérföldön egy izmos 10 másodpercet - vagy akár 9-et - ugyanakkor utcára is egy megbízható, kiszámítható gépet akart.

A Switzer állt is elébe a kihívásnak, ikerturbó rendszer, két hatalmas, saját gyártású intercooler, CNC-géppel legyártott egyedi Y-szívócső, sport kipufogórendszer és természetesen a módosításokhoz hangolt ECU került a motortérbe.

A végeredmény pedig garantáltan gatyaszaggató 900 lóerő. A cég házon-belüli definíciója mindent elárul az üdvöske receptjéről: részben a 800 lovas Switzer P800, részben a versenyre gyártott Switzer R911, és egy kicsit a legbrutálisabb alkotás, a Switzer Sledgehammer.