A BMW-tuning szakma egyik nagy öregjeként ismert AC Schnitzer egy sor finomsággal rukkolt elő a 2013-ra datált, hatos szériás Gran Coupé-hoz.

Motorilag, a 3.0 literes turbós hathengers (640i) tudását 316-ról 355 lóerőre bövelték, a szintén 3.0 literes dízel erőforrást pedig 309-ről vitték fel ugyanerre az értékre. Az extra pacik mögött az ilyen kategóriában megszokottnak számító ECU optimalizálás - sport kipufogórendszer páros áll, utóbbihoz króm kipufogóvégek is készültek.

A technikai oldalt izmosabb, nyolcdugattyús nyergekkel operáló fékrendszer, valamint sport futómű és ültetőrugók is erősítik.

A külcsínt első spoiler, króm hűtőrácsok, valamint hátsó szoknya teszi sportosabbá, mindezt 19-21 colig választható, új könnyűfém felnik egészítik ki. A legnagyobb kiszereléshez tartozó abroncsméretek: 255/30R21 elől és 295/25R21 hátul.

A belső összképet a sportkormány, alumínium pedálok és díszítések, valamint logózott szőnyegek dobják fel. A pakettról egy kis kedvcsináló videót is összeraktak Schnitzerék.