A BMW Tuning egyik nagyágyúja, a Manhart Racing először szerepel a Tuning Show kiállítói között, a hivatalos importőr, a Nerpel Individual Performance & Design jóvoltából!

A hazai debütálást nem bízták a véletlenre: a Nerpel standjára egyik legfrissebb építésüket, a Manhart MH3 V8 RS Biturbót hozzák el, mely az új BMW M3-as alapjaira épült.

A jelenleg mindösszesen két példányban létező koncepció érdekessége, hogy több alkatrészét is az M-es X6-osból adoptálták. Az átalakítás legfőbb eleme a motor: a luxusterepjáró 4.4 literes, V8-as erőforrása került a gyári blokk helyére, a biturbós átalakításnak köszönhetően pedig 555 lóerő helyett 750 lovat és 910 Nm-t produkál!

A szintén az X6 M-ből kölcsönzött, hatsebességes automata váltóval rendelkező autó 1590 kg-os súlya 2.12 kg/LE arányt jelent, amivel a 100-ra gyorsulás nem több, mint 3.2 másodpercig tart, végsebessége pedig üti a 350 km/órát!

Optikailag kívül-belül gyönyörű, karbon elemekből álló pakettet készítettek a fenevadhoz, a tengelyvégeken pedig saját gyártású, Manhart Racing Concave One "Black Edition" felni garnitúra kapott helyet 20 colos méretben.

A Nerpel IPD standja idén is a Tuning Show egyik fénypontja lesz: már a Manhart MH3 sem egyedül képviseli majd gyártóját a rendezvényen, a csaknem 300 m2-es standon pedig még több neves európai tuningcég autójával találkozhat a látogató!

A további részletekért figyeld híreinket!