Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mai tanmesénkben a JE Design egy újabb gyöngyszemével ismerkedhettek meg. Régebbi cikkeinkben már számos JE Design Audi, VolksWagen, Seat tuning programot bemutattunk, és abban biztos lehet mindenki, hogy ez az A8-as is kiválóan sikerült.

A képeket nézegetve Jochen Ecekelt és csapata ismét látványosat alkotott. Kezdjük talán a kocsi külsejével. Előre teljesen új lökhárítót terveztek, ami nem csak a brutális látvány miatt fontos, hanem a megfelelő levegőmennyiséget és leszorító erőt is biztosítja. Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az egyedi spoilerezéshez e mellett még említés szintjén a vadiúj küszöbök és az igazán dízájnos hátsó lökős is hozzátartoznak. Ebben szépen integrálva bújnak meg a kellemes V8-as hangzást hűen visszaadó - és látványnak sem utolsó - dupla 101 mm-es krómvégződések, melyek egy sport kipufogó rendszer utolsó hírvivői a külvilág felé.

Az Ingolstadt-i luxus sedan eddigi átalakításainak költsége kb 3300 euro, ami jelzi, hogy aki A8-ast akar tuningolni a JE Design-nál, annak bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Pedig motor még csak most következik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A cég mérnökei második lépésben a motort vették kezelésbe. Alapnak a 4.0 literes TDI és a 4.2 literes V8-as motorokat választották. A V8-as gyári 335 lóerejéből (246KW) kívánság szerint akár 450lóerőt (331KW) is kihoznak, ami már bőven elég ehhez a viszonylag nehéz autó reptetéséhez. Az autó gyárilag körülbelül 1780kg az összkerék-hajtás ellenére is, ami azért nem is olyan sok egy ilyen kategóriájú luxus limuzintól. Az erőátvitelről egy kormányról is vezérelhető hatfokozatú automata váltó gondoskodik, amiből természetesen nem hiányozhat a Tiptronic funkció sem.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kocsi alá elől 8.5” x 20”-os felnik hátul pedig 10” x 20”-os alukerekek kerültek. A felniken elől 255/35-ös, hátul 285/30-as Pirelli P Zero abroncsok feszülnek. A komplett kerék garnitúra mintegy 5552 euróba kerül, így az egész tuningra körülbelül 10000 eurónk is rámehet. Ebből a pénzből pedig akár két Tigrát is vehetünk, így meggondolandó a dolog :)