A Toyota ezúttal is motorsport partnere, a Gazoo Racing közbenjárásával vitt egy kellemesen felhúzott gépet a múlt héten lezajlott Tokyo Auto Salon-ra. Az alapot a legfrissebb Yaris - vagy ahogyan odakint ismerik: Vitz - háromajtós példánya jelentette, mely már csak foltokban emlékeztet gyári önmagára.

Mindez nem csoda, hiszen a kisautót rendesen átfaragták. Motorilag turbó-rendszer pumpálja a plusz pacikat az 1.5 literes négyhengeresbe, nem is gyenge eredménnyel: a 108 alap lóerőt 178-ra húzták fel, mindehhez a maximális nyomaték 220 Nm-re nőtt, 141-ről.

További technikai módosításként ültetett futómű, valamint nagy teljesítményű fékrendszer került fel, a tengelyvégekre pedig a ki kaszni alatt hatalmasat mutató 18 colos görgőket szereltek.

A külsőt masszív wide-body szett dobja fel, teljesen újraszabott első lökhárítóval, kiszélesített sárvédőkkel, küszöbökkel, diffúzoros hátsó elemmel, valamint egy szárnnyal felvértezve. Az optikát továbbá sötétített lámpatestekkel, valamint a cég színeit felvonultató matricázással dobták fel.

Odabent megújult kárpitozás, műszerfal, sportülések, valamint sportkormány kapott helyet.