Számos találgatás, előzetes terv és különböző elképzelések után, végre itt van teljes valójában: a NAIAS sajtónapján lehullt a lepel az Acura NSX koncepcióról!

Habár a legutóbbi cikkben közölt képpel és adatokkal már igencsak közel voltunk a valósághoz, most már fotók alapján vehetjük biztosra az autó R8-ra hajazó külalakját. Fontos kiemelni, hogy mindez egyelőre csak a koncepció stádiumában van, tehát a következő három évben tervezett piacra dobásáig még biztosan finomodik majd.

Bár szerintem sokan egyetértünk abban, hogy ha ebben a formában hagynák, akkor is tökéletes lenne.

Motor és hajtás terén azok nyertek, akik a 3.5 literes V6-os hibridre, valamint az összkerékhajtásra szavaztak. A V6-os középmotor, valamint a villanymotor a sportautó hátsó kerekeit hajtja, a teljesítmény pedig - ahogy már korábban is sokan megjósolták - 400 lóerő körül van.

Maga a hajtáslánc SH-AWD névre hallgat, érdekessége a fentieken túl a két további, kisebb elektromotor, melyek azonnali pozitív, vagy negatív nyomatéket juttatnak az első kerekekre kanyarodás közben, a hatékonyabb kezelhetőség érdekében. A bonyolult rendszert számítógép vezérli, melyet különböző beállításokkal is használhatnak majd a jövendőbeli tulajdonosok.

Sajnos rossz hír is van: az új NSX-et, Acura néven, Amerikában kizárólag Ohióban gyártják majd, és a tervek szerint Európába nem is hoznak belőle. Amerikán kívül az arab országok, Oroszország és talán Anglia kaphat, tehát jó pár év el fog telni, mire - esetleg - hazánkba is eljut majd 1-1 import példány.

Galériánkban a gyár által frissen megjelentetett képeket tekinthetitek meg, továbbá néhányat az alig egy órája, a helyszínen készített fotókból!

A galériát (is) folyamatosan frissítjük, érdemes tehát visszanézni! Azóta pedig már van egy videó is, klikk ide a megtekintéshez.