A VolksWagen után az Audi is előrukkolt egy limitált kiadású, gyárilag tuningolt modellel, ami a májusban már koncepcióként bemutatott Audi A1 Clubsport Quattro alapján készült el.

Ahogy neve is mutatja, a 6 sebességes autó összkerékhajtással rendelkezik és - a koncepció TT-RS blokkjával ellentétben - az S3-asból származó 2 literes, turbós motor hajtja. Az erőforrás 252 lóerő és 350 Nm nyomaték leadására képes, ami erősebb, mint az alap 1.4-es, de jóval gyengébb, mint a koncepció 503 lovas motorja, viszont még így is 5.7 másodperces 100-ra gyorsulást tesz lehetővé.

A középcsavaros, 18 colos felnik a Quattrot idézik, a felfüggesztés is sportosabb, a féktárcsák átmérője pedig 312 mm-es.

A külső csakis "gleccser fehér" színben lesz elérhető, fekete tetővel, amihez még társul az átformált első lökhárító és a piros betét a fényszórókban. Hátul két kipufogóvég, diffúzor, szárny és fekete betét jelzi, hogy nem egy szokványos A1-es mögé parkoltunk be.

A beltérben sötétség uralkodik, mindent fekete nappával húztak be, amit piros varrásokkal illesztettek össze. Az új középkonzol 14 hangszórós Bose rendszerrel összekötött multimédiás fejegységet rejteget. A további optikát nagy csapat alumínium elem jelenti, ilyen például a pedálsor vagy a váltógomb.

Az eladások 2012 második felében kezdődnek és mindössze 333 példány fog szaladgálni az utakon.