Az Audi a közelmúltban fedte fel a 2012-es S8-ast, ami a megszokott 5.2 literes, V10-es, 450 lovas erőforrás helyett egy 4 literes, V8-as, duplán feltöltött motort fog kapni, méghozzá 520 lóerővel. Hogy azok se szomorodjanak el teljesen, akik 2006 és 2010 közt gyártott változatból vásároltak és nincs kedvük átülni egy újba, az Anderson Germany előállt egy alternatív megoldással.

Az S8 Superior Grey Edition nevét a matt szürke színe inspirálta, de a lényeg a motorháztető alatt lapul. A megszokott motorelektronika átprogramozással és speciális kipufogórendszer felszereléssel, 58 extra lóerővel növelték az autó teljesítményét. A végeredmény így 508 pacira rúg, ami még mindig nem éri utól az újat, de azért már közelít. A végsebesség a minimálkúra után kis híján 300 km/órára nőtt.

A külsőt sem hagyták azért pihenni, így komplett body kitet helyeztek fel a már eleve szép kasztnira. Az első kerékjáratok mögötti sérülésszerű kopoltyúkat kivéve egészen mutatósra sikerült. A 22 colos felnik viszont abszolút indokoltak.

A beltérben, a szokásos fa díszítőelemek helyett a karbon megfelelőjüket építették be.