A amerikai autók elkötelezett híve, a német GeigerCars az idei Essen Motor Shown egy Camaro SS-el jelent meg. Az átalakított modell a Blaumatt Gold nevet kapta, nem véletlenül.

Az első és hátsó toldatokból, valamint küszöbökből álló body kit a néhány hete bemutatott kabrió Camaro-ról már ismerős lehet. Ezúttal azonban matt kék külsőben pompázik, számos arany beütés mellett. A 22 colos felnik is a nemesfém színét kapták, így kicsit Imprezás feelinget ad az autó, de kimondottan jól áll neki. Kis negatívum a tükörház szélén lévő csík, ami azért már túlzás, továbbá a féktárcsákra is ráfért volna némi upgrade, mert kissé bután mutatnak ilyen brutál méretű felnik mögött. A küszöbök és toldatok alsó felén végigvonuló négyzetes aranyozás viszont kimondottan ötletes.

Bár a damóautó elsősorban optikai demonstrációként épült, nem maradt változatlanul a teljesítmény sem: a 6.2 literes V8-as motor 422 lóerejéből 500-at varázsoltak. Egyelőre biztosan annyit tudni, hogy egy kipufogórendszer, és jó eséllyel az elektronika módosításának segítségével, de több, mint valószínű, hogy más is változott.

Végül az utasteret fekete bőrbe csomagolták, továbbá egy komolyabb hifi rendszer is beszerelésre került.