Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kinek a szívét ne dobogtatná meg egy 996-os Porsche, kiváltképp, ha még cabrio is? Általában a spoilerekkel rontani szoktak a külsején, de végre a svéd Sportec kihozott egy olyan kitet, ami tényleg igazán szépen mutat rajta.

Nem túlozták el, mégis tökéletesen észrevehető, hogy nem széria a kasztni. A direkt Porschékhoz, Forma 1-es technológiával kifejlesztett Mono/10 (nem elírás!) nevű 10 küllős, 19 colos felni is a sportkocsis benyomást erősíti. A felfüggesztésen 35 mm-t tudunk állítani.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mi az? 580 lóerős és állva hagyja az új CM55 K-t a lámpánál? Ezzel a kis fricskával szeretnék válaszolni Gab előző cikkének kissé nagyképű bevezetőjére, de le is lőttem vele a poént: a svéd cimborák bizony a motort is az én igényeimhez alakították. A 3600 köbcentis erőforrás alapból 420 lóerőre és 560 Nm nyomatékra elég. Ezen igyekeztek segíteni egy Sportech turbófeltöltővel, sport vezérmű-tengellyel, módosított szelepvezérléssel és sportkatalizátorral.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A finomhangolás után mindezekkel együtt 580 ló és 730 Nm áll a boldog vásárló rendelkezésére. Így már meggyőző menetteljesítményekre képes az autó: 3.6 mp alatt van 100-on és végsebessége 336 km/h, tehát nem sokan tudják megszorongatni.

Az árát nem találtam meg... Hálistennek :)