Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Hyundai az idesi SEMA Show-ra időzíti az új Veloster debütálását. A lendületes formával ellátott kupéban rejlő lehetőségek bemutatását pedig többek között egy tuningcég, az ARK Performance csapatának segítségével mutatják be.

A cél egy sportos, rallye-ihlette verzió kialakítása, melynek az előzetesek szerint sikerült is eleget tenni. A Veloster 1.6 literes, gyárilag 138 pacis blokkját turbófeltöltő, valamint a hozzá tartozó intercooler, leömlők, elektronika és sportkipufogó segítségével egészen 210 lóerőig húzták fel, a megállásról pedig hatdugattyús „Big Brake” kit gondoskodik. A kasznit teljesen becsövezték, futómű terén verseny felfüggesztés, valamint toronymerevítők és stabilizátorok gondoskodnak a stabil kanyarvételekről. A technikai tuning minden egyes eleme az ARK saját terméke.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Aerodinamikai fronton agresszív, versenysport-szagú légterelő szett került felszerelésre, mely kiszélesített sárvédő elemekből, új első és hátsó lökhárítókból, küszöbökből, valamint szárnyból áll, optikai elemként pedig egyedi fényszórók, ködlámpák és hátsó lámpák, valamint új hűtőrács került fel. Felnik terén az Advan RZ garnitúrájára esett a választás, a kasznit pedig egyedi, antracit-neonzöld árnyalatúra fújták.

A versenyautós külső ellenére, odabent nem az ilyen autóknál megszokott, spártai utasteret találjuk: amit csak lehet, minőségi Alcantara bőrrel borítottak, a különböző kiegészítőket – beleértve az órákat, váltógombot, pedálokat – a DSG Performance szolgáltatta. A Veloster ezen túl egy komoly audio beépítést is kapott, az Image Dynamics neve által fémjelezve.

A mutatós kupé egyelőre még készülőben van, néhány előzetes kép azonban már a novemberi debütálás előtt is közzétett a Hyundai.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!