Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Lassan minden tuningcégnek 400 lóerős 1M-es BMW-je van, így nem csoda, hogy a témában az egyik legkomolyabb névnek számító AC Schnitzer sem tétlenkedett e téren. A német cég a teljesítmény mellett számos további opciót is kínál a sportkupéhoz.

A 3.0 literes, hathengeres turbómotort a vezérlés áthangolásával húzták fel 340-ről, a maximális nyomaték pedig 560 Nm-ig emelkedett. A mérvadó eredmények is meggyőzően alakultak: 4.7 másodperces állórajtos 100 km/órás sprint, továbbá 300 km/órás végsebesség.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A megszaladt lóerők mellé elől hat, hátul négydugattyús nyergeket szereltek fel, melyek mögött állítható magasságú versenyfutómű foglal helyet, továbbá egy garnitúra Schnitzer görgőt is ajánlanak a típushoz, 19, vagy 20 colos méretben.

Az optikai-aerodinamikai frontot elől karbon koptató, hátul diffúzor erősíti, továbbá krómráccsal szerelt oldalsó, valamint a motorháztetőn elhelyezkedő szellőző került fel. Az utastérben színre fújt középkonzol és betétek, egyedi, narancssárga cérnával varrt bőrkárpitok, AC szőnyegek, sportkormány, valamint alumínium kiegészítők jelentik az extrát.

A Schnitzer-féle 1M – sok más társához hasonlóan – a holnaptól esedékes Frankfurti Autószalonon mutatkozik be a nagyérdeműnek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!