Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az olasz autók tuningjában jeleskedő Novitec háza táján, legfrissebben az új Alfa Rome Giulietta került terítékre. A német cég kellemes tuning csomagot rakott össze a gyárilag is impozáns kompakthoz.

Első lépésként a teljesítményt vették kezelésbe, mely a modellpaletta összes erőforrásához kínál opciókat. A plusz pacik hívószava POWERJET 2, ami csatlakoztatható chiptuning formájában, akár 261 lóerőt és 386 Nm nyomatékot hoz ki a csúcsot jelentő, 1.8 literes turbómotorból. A 26 lóerős plusszal a 100 km/órás sprint 6.5 másodpercet vesz igénybe, a végsebesség pedig 251 km/órára növekszik. Persze emellett ott a többi turbós-benzines blokk is: a 1.4 TB tudása 120-ról 141, a MultiAir-é pedig 170-ről 195 lóerőre nő.

A Novtiec a dízel erőforrásokról sem feledkezett meg, ez esetben a hasonló formában létező POWERRAIL 5 a kulcsszó. Az 1.6 JTD 15, a 2.0 JTD 20, a csúcsot jelentő 170 lovas turbódízel aggregát pedig 25 extra lóerőt kap. Ez utóbbi nyomatékához 50 további egység adódik, így kereken 400 Nm-t tesz le az aszfaltra.

Függetlenül a motortuningtól, új kipufogórendszer is kérhető a Giuliettához, sport hátsó dobokkal, valamint tetszés szerinti designban választható végekkel. Az optikát azonban nem csak a csillogó krómpipák, hanem az autóhoz tervezett szolid, de rendkívül passzos bodykit is feldobja. Mindezt 18-20 hüvelykes, egyedi könnyűfém garnitúrával párosították, melyekre saját gyártmányú, 35 mm-t csökkentő rugók, vagy állítható magasságú szett segítségével (akár 75 mm-ig) ültetik rá a kasznit.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!