A Mugen európai csoportja szerint a legnagyobb probléma a Honda CR-Z Hybriddel a gyenge teljesítmény, ezért a Honda UK-val karöltve elkezdtek munkálkodni egy vadított változaton. Céljuk bebizonyítani, hogy egy hibrid autó is lehet igazán sportos. Nem kevesebbet ígérnek, mint Type-R-hez hasonló vezetési élményt!

Ennek érdekében az 1,5-ös i-VTEC motor mellett az IMA hibridhajtás elektromotorját is módosításoknak vetik alá, ami elmondásuk szerint nem csak a teljesítmény növelését, de az emisszió csökkentését is eredményezi majd. A várt végeredményről egyelőre még nem adtak pontos tájékoztatást.

A sportosság jegyében egyéb beavatkozásokat is végrehajtanak, mint a fékek erősítése és feszesebb felfüggesztés, valamint az autó súlyán is igyekeznek könnyíteni, többek között karbon elemek használatával.

Ha már belekezdtek, itt nem is állnak meg, a külső optikát is feldobják új első és hátsó spoilerekkel, szárnnyal és diffúzorral.
Per pillanat az hangoztatják, hogy a CR-Z Mugenből csak 1 darabot készítenek, de így volt ez a 240 lovas Type R Mugennel is, aminek később mégis egy limitált, Európai piacra szánt sorozatgyártás lett a vége.