Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A 6-os egy erős szám: Aki a „Ki nevet a végén” társasjátékban dobja, az gyorsabban ér célba, csakúgy aki egy ABT AS6-t vezet. Erő és komfort, egy tökéletes napi használati eszközt varázsol egy Prémium autóból.

Hosszú utakat nagy nyugalomban tehetünk meg, de a vezetési élmény már rövid út során is megmutatkozik. Lényegtelen, hogy benzines vagy diesel, az ABT Sportsline teljesítménynövelés vérbeli sportautóvá alakítja az A6-ot. A VW-konszern világ legnagyobb nemesítője, arra is ügyelt a fejlesztések során, hogy az A6-os széria, előkellő karakterét még jobban kiemelje. A 3.0 TDI motor az ABT Power teljesítményoptimalizálás során a széria 245 Le, kulturált és rugalmas 282 Le-re emelkedik. Az ABT Power S csomagnál az optimalizálás mellet egy ABT Turbófeltöltő gondoskodik, hogy a 310 Le és a 610 Nm nyomaték játszi könnyedséggel elboldoguljon bármilyen szituációval. Profi mérnökeink gőzerővel dolgoznak a 3.0 TFSI motor teljesítménynövelésén: a benzinmotor hatalmas 410 Le (302 Kw)-vel fog rendelkezni a széria 300 Le (221 Kw)-vel szemben.

Optikailag is látható az ABT AS6-on, hogy melyik versenyistállóból való: a hátulján, büszkén mutatja a tipikusan az ABT Sportsline-ra jellemző, 4 kipufogócsővel szerelt hátsó köténylemezét. A hátsó szárny jól illeszkedik az autó elegáns vonalvezetéséhez és még sportosabbnak hat. A front és küszöb spoilerek egy másik „édes” oldalát mutatják a jól sikerült ingolstadti dizájnnak. „Számunkra az A6-os egy extravagáns autó, amely nem hivalkodó, viszont szégyenkeznie sem kell.” - nyilatkozott Hans-Jürgen Abt. A közelmúltban 115 éves jubileumát ünneplő tradicionális cég vezetője számára, az A6 –os könnyűszerkezetes építésmódja nagy dobás: „Az igényes vásárlóinknak a tökéletes választás.”

Az ABT Sportsline felni programjával az A6 megjelenése tökéletes egységet alkot: a dizájn könnyűfém keréktárcsák 19”-21” méretben és a hozzájuk passzoló nagy sebességindexű gumiabroncsokkal is elérhetőek. Az, hogy melyik keréktárcsát választjuk, természetesen ízlés kérdése, hiszen az összes felni típus harmonikusan illeszkedik az ABT AS6 elegáns és nemes formavilágához. Egy biztos: egy hatost dobni a társasjátékban csak egy gyors szerencse, de egy ABT AS6, tartós szerencse érzetet garantál.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!