Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az egyik legősibb BMW tunerként közismert AC Schnitzer a legújabb generációs 5-öst vette górcső alá, egy teljes körűnek mondható finomhangolás erejéig.

Motorikusan az 530D soros, hathengeres turbó dízel aggregátját választották alapul, melynek 245 lóerejét egészen 286-ig tornázták fel. A hírek szerint a többi erőforráshoz is már készülőben van a chiptuning, kipufogó terén pedig a dízelek mellett már a benzines modellekhez is elérhető a mutatós krómvégekkel operáló AC sportrendszer.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az autó kezelhetőségét 25 mm-t ültető rugószett, valamint nyolcdugattyús fékrendszer hivatott javítani, külcsín terén pedig kétféle designban, a már megszokottnak mondható AC Schnitzer görgőket kínálják, 19 és 20 hüvelykes méretben. Utóbbi opciót elől 245/35, hátul pedig 285/30R20-as abroncsokkal szerelik fel.

A gyárilag is nagyon patent módon eltalált vonalvezetést leheletfinom toldatokkal és küszöbökkel dobták fel, további extraként elől kétféle rácsozás, valamint hátul egy jelzésértékű légterelő kapott helyet.

Az utastérben egy kissé elbaltázottul mutató, hatalmas négyzetes karbon berakások választhatók, továbbá alumínium pedál szett és váltógomb is szerepel a kínálatban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!