Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A vitathatatlanul formásra sikeredett, második generációs Volkswagen Touareg első sorozatgyártású példánya éppen csak legördült a gyártósorról, a JE Design máris, az elsők között jelentkezett kiegészítőkkel az új modellhez.

A neves német kompánia a 4.2 literes, V8-as TDi erőforrással felszerelt verziót vette kés alá, egy laza chiptuningnak köszönhetően pedig 340-ről 410 lóerőig növelte meg a teljesítményét. Ehhez párosulva a nyomaték is jelentősen nőtt, 800-ról egészen 930 Nm-ig tornázták fel a SUV ülésbe préselő képességét, mindez pedig 5.8 helyett 5.4 másodperces 100 km/órás sprintet, valamint 269 km/órás végsebességet is hozott a konyhára.

A futóművet elektronikus ültető modullal húzták 35 mm-el közelebb a földhöz, a légellenállást pedig szolid, de kétségtelenül mutatós aerodinamikai szett kifejlesztésével optimalizálták. A háromrészes kit mellett új, jel nélküli hűtőrács, sárvédő-szélesítések, valamint szabadon választható, egyedi kipufogóvégek is helyet kaptak a csomagban. Végül, de nem utolsósorban a JE Design saját, bár kissé fantáziátlan felni garnitúráját kínálja a kiegészítők mellé.

A csomag ára egyébként cirka 20.000 Euro, ami forintban jelenleg kb. 5.7 milliót jelent.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!