Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az új 5-ös széria még alapállapotban is egy rendkívül vonzó autó, nem is beszélve a módosított változatokról. Az AC Schnitzer jelenleg egy teljes tuning csomag fejlesztésén dolgozik, mely úgy teszi ezeket az autókat sportossá, hogy közben egyáltalán nem veszítenek az elegáns, üzeletemberes imázsból.

Kezdjük hátulról: Az AC Schnitzer egy speciális ötvözetből készült sport hátsó dobbal szereli fel az új 5-ösöket, amely jelentős mértékben hozzájárul a jobb gázáramlás eléréséhez. A folytatás a külvilág felé pedig egy nagyon impresszív kialakítású krómozott végen keresztül történik.

Az AC Schnitzer felfüggesztése - melyet többek közt a Nürnburg Ringen is teszteltek - speciálisan alacsony profilú gumik használatához lett kifejlesztve. Mindezt megtoldották még egy 30 milliméteres ültetéssel is, így a futómű sokkal sportosabb vezetési élményt nyújt, viszont e mellett nem kell lemondjunk a BMW-ktől megszokott komfortról sem. A felfüggesztés részei még a stabilizátorok és egy speciális toronymerevítő, mely a jármű orrát jóval stabilabbá teszi, főként kanyarokban és fékezés közben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A sportos és gyors irányítási rendszert rövidesen egy különleges karosszéria design követi. Az AC Schnitzer első - integrált hűtőráccsal felszerelt - spoilere extravagáns külsőt kölcsönöz az autónak, miközben jelentősen megnöveli a leszorítóerőt is.

Az AC Schnitzer még a tükröket is saját elképzelése szerint alakítja át. A "sport" visszapillantók elektromosan állíthatóak és saját fűtőrendszerük van. Az autó oldalát a küszöbök dobják fel, melyek kicsit nyújtottabbá teszik az autó sziluettjét. A hátsó rész leszorítását a tető spoiler, a szolidabb hátsó szárny és a hátsó légterelő toldat biztosítja. Ez a mutatós elem a kipufogó végek harmónikus illeszkedésével a jármű hátulját is rendkívül szigorúvá teszi.

A potenciális vásárlók egyedi ízlés szerint kérhetik egy krómcsíkokkal megvadított bodykit felszerelését. A króm alkatrészek finom elhelyezése méginkább kiemeli a spoilerek és a küszöbök adta sportos külsőt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az AC Schnitzer könnyűfém felniket is biztosít modelljeihez. A leendő BMW ACS5 tulajdonosoknak több új modell közül is választhatnak: Az egy-, vagy a többrészes teljesen új fejlesztésű AC felnik - melyeket az IAA 2003-on mutattak be - minden igényt kielégítenek. Az 5 küllős kerekek finoman kialakított pereme tökéletesen passzol az autó avant-garde imázsához. Az új, úgynevezett type-IV-es felnik ötvözete egytől-egyig minőségi alkotóelemekből készül, és a legmodernebb gyártási technológiával állítják elő.

Ha nem nyeri el tetszését A IV-es típus, a vásárló a II-es és III-as típusú könnyűfém felnik közül is választhat, melyek 8.5 X 18”-tól 9.5 X 19” méretig állnak rendelkezésre. A felnikre elöl 255/30 R20, hátul 295/25 R20- gumik használatát ajánlja a cég, márkát illetően pedig a Continental és a Michelin preferált.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A BMW 5 széria utasterét rengeteg extra kiegészítő dobja fel. Ilyen például a légzsákkal ellátott sport kormány melyet gyönyörű bőr borítással láttak el. A műszerfal és az ajtók belső borítását egy szénszálas ezüst kittel tehetjük még nívósabbá. Végül de nem utolsó sorban alumínium pedálok, sebességváltó gomb, automata váltó és velúr szőnyeg teszi teljessé a belső teret, ami - azért meg kell hagyni - gyárilag talán már egy kicsit túlzottan is puritánra sikerült.

Mindenesetre emiatt nem dobnám ki a gépet - egyébként is kedvencem ez a típus, ebben a formában pedig maga a megtestesült álom. Ugyanazt mondanám rá, mint a legfullosabb chickenre - egyetlen dolog hiányzik belőle:

Én.. :)