Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A ma ismert szcéna egyik legelismertebb Porsche tunere, a Techart a legújabb 911 Turbóhoz jelentkezett motorikus opciókkal. A Frankfurti Autószalonon debütált, már gyárilag is 500 lóerős élményautót két lépcsőben mérgesítették fel, nem középiskolás fokon.

Az első szint rögtön plusz 70 lóerőt hoz a konyhára, amivel az állórajtos 100-as sprint 3.2 másodpercet vesz igénybe, az elérhető maximális sebesség pedig egészen 324 km/óráig kúszik fel. A többlethez mindössze az elektronika optimalizálására, valamint egy sport légszűrő rendszerre volt szükség.

A második lépcső már egyedi sport kipufogórendszert, valamint leömlőket tartalmaz, teszi mindezt 620 lóerős és a gyári 700 helyett 820 Nm maximális nyomatékos mellékhatások kíséretében. Itt a mérvadó 100-as sprint már csak mindössze 2.9 másodpercet vesz igénybe, 9.3 másodperc alatt pedig már a 200 km/órás határ is átlépésre kerül. A maximális sebesség pedig nem kevesebb, mint 333 km/óra!

Mivel a 2010-es, frissített kiadású Porsche 911 Turbo optikailag nemigen változott az elődjéhez képest, a Techart korábbi optikája egy az egyben passzol az új modellhez is – ez pedig továbbra is úgy jó, ahogy van.