Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Utoljára tavaly ősszel hallottunk a JE Design háza tája felől, és akkor is a legfrissebb Seat Leon Cupra kapcsán. A neves német tunercég azóta a gyárilag erősebb, „R” verziót is kezelésbe vette – túl sok meglepetést azonban nem tartogattak hozzá.

Az autóhoz passzoló aerodinamikai csomag gyakorlatilag egy az egyben megegyezik a korábban látott optikával, egyedüli különbség, hogy néhány elem vörös festésével próbáltak racingesebb hatást elérni. A felni is maradt a már jól bevált Multispoke, igaz ez esetben 20 hüvelykes méretben és szintén sportos színárnyalatra festve.

Teljesítmény terén azonban szerencsére nem hagyatkoztak a kockás matrica adta virtuális lóerőkre, és egy egész komoly chiptuningot készítettek a legerősebb Leonhoz. A gyári 265 lóerős ménest további 65 pacival toldották meg, a maximális nyomaték pedig 420 Nm-ig nőtt. Az állórajtos 100 km/órás időn 0.4 másodpercet sikerült javítani, így a mérvadó sprintet mindössze 5.8 másodperc alatt letudja a Leon, maximális sebessége pedig 268 km/órában állapodott meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!