Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Techart, GTStreet RS névre keresztelt 997-eséről utoljára megjelenésekor, 2008 nyarán adtunk hírt. A német Porsche specialista, már akkor kőkemény teljesítmény-adatokat felvonultató üdvöskéjét legújabban az Autobild magazin tesztelte, nem kis meglepetésre pedig rögtön rekordot is döntöttek!

A színhely ezúttal a Sachsenring 3.671 méter hosszú körpályája volt, melyen a GT Street egy 1:31.94-es körrel csaknem 5 másodpercet vert rá az eddigi csúcstartó Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce (1:36.29) idejére. Az Autobild ugyanakkor több nagy értékű sportautóval is elvégezte a tesztet, melynek a 0-100 km/órás sprint is része volt: ezen a Porsche 3.5 másodpercet ért el.

A gyári változatnál csaknem 160 pacival izmosabb, 700 lóerős GT Street, nagyobb turbók, méretes közteshűtők, sport kipufogó rendszer, valamint a motorvezérlő elektronika optimalizálása segítségével hozza ezt a szintet, a tökéletes köridőhöz pedig természetesen a komplett aerodinamikai csomag, és a futómű módosításai is hozzájárulnak.