Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Luxusautó Volkswagen emblémával: összességében ez a két szó mindent elmond a közelmúlt egyik legnagyobb csalódást okozó típusa, a Phaeton sikertelenségének okairól. Talán nem véletlen az sem, hogy eddig szinte egyik cég sem gyártott utólagos kiegészítőket az autóhoz. A Hofele Design azon tulajdonosoknak próbál kedvezni, akik mégis a szedán mellett tették le a voksukat, egy komolyabb presztízsnövelő kúra segítségével.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mindenekelőtt egy hangzatos nevet adtak az újjávarázsolt verziónak: a Mythos Royale máris exkluzívabb rangot ad a járműnek, melyről kivétel nélkül leszedtek minden egyes VW és Phaeton emblémát, helyükre pedig a cég apró, jegesmedvés logóit pakolták. Elől, a Bentley-hez hasonló rácsozású hűtőmaszk, valamint hozzá passzoló motorháztető került felszerelésre, az új, kéttónusú fényezés pedig bevallottan a Maybach-re hajaz. Diszkréten átszabott lökhárítók, valamint egy jelzésértékű hátsó spoiler növeli a szett exkluzivitását, felnik terén pedig egy szolid, de elegáns 20 hüvelykes garnitúrára esett a választás. A kasztnit 40 mm-el ültették meg, elektronikus modul segítségével.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Odabent szintén két színben pompázó bőrözést találunk, a Bentley gyémántmintázatú kárpitját idéző varrással megbolondítva, mindezt bőrözött kormánnyal, valamint új faberakásokkal tarkított műszerfallal egészítették ki.

A motor megmaradt gyári állapotában, bár aki ennél többet akar, a Hofele annak is szállítja a megoldást. A 286 lóerős V6, a 335 lóerős V8 és a 450 lovas W12-es aggregáthoz is létezik chiptuning a cég kínálatában, csak úgy, mint a 3.0 literes V6 TDi-hez, melyet – igény szerint – 240-ről 275 lóerőre húznak fel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!