Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az elsősorban a VW konszern autóira specializálódott német Hofele Design a rendkívül sikeres Audi A5-ös szériájához készített egy kis szeretetcsomagot. A tagadhatatlanul az R8 karakterét idéző optikát a kupé, kabrió és még az új Sportback változathoz is elkészítették – de minek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A legdurvább négykarikás vonásainak adoptálására már több ízben láthattuk példát – gondoljunk csak a Niche TT-alapú szettjére – azonban be kell lássuk, hogy azok a stíluselemek, amik az R8-at egészében egy brutálisan szép sportautóvá varázsolják, az más típusokon egész egyszerűen nem jön át. Vagy, ha Besenyő „igazam van” Pista bácsit akarjuk idézni: nem fog nekik sikerülni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Így történt ez sajnos a Hofele A5-ös konverziójával is, melyen a többféle – tényleg ütős – választható felni garnitúrán kívül nem sok értékelhető dolog van. A lámpák alatt soklamellás első lökős még, úgy ahogy elmegy, az ajtók mögé erőltetett karbon panelek már inkább lemaradhattak volna, az autó hátulja pedig egész egyszerűen botrány. Ez a két utóbbi elem szerencsére opcionális, mindezek mellett egyedi küszöbök, a kupéhoz pedig egy aprócska hátsó szárny is kérhető.