Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Sokan „versenytraktornak“ nevezik, mivel a sportos dinamikát egyesíti a hatalmas 390 Nm-es forgatónyomatékkal. Rudolf Diesel örömét lelné találmányának 190 PS (140 kW) erős „sarjában“. Mert valószínűleg sosem tartotta lehetségesnek, hogy a dieselmotor képes legyen 100 km/h tempóra 7,1 másodperc alatt gyorsulni.

230 km/h végsebesség és maximális gőzerő mind a hét sebességben – így definiálja az ABT Sportsline az új Golf GTD 2.0 TDI motorját. Az allgäu-i kúra után a Golf természetesen megtartja gazdaságos tulajdonságait is, mivel az üzemanyagfogyasztás a szériamotor alacsony szintjén marad.

A Volkswagen-konszern világelső autóátalakítója természetesen a kompakt dieselhez is kínál népszerű és a Golf VI-ra szabott karosszériát. Az extra adag sportosság is azonnal fellelkesít: első lökhárító, hűtődíszrács, küszöbspoiler, hátsó spoiler, hátsó köténylemez és a tipikus ABT 4-csöves kipufogó illik az ABT Golf VI GTD erőteljes megjelenéséhez. Az aerodinamikai elemek kiegészítéseként az ABT a sportos 18 és 19 collos AR- és BR-felniket ajánlja, amelyek csúcsteljesítményű gumiabroncsokkal is kaphatók. Az allgäu-iaknál ABT futóműrugó is van a programban, hogy az ABT Golf GTD a forgalomban is garantálja a maximális vezetési élvezetet és optimális biztonságot az extrémebb helyzetekben is. Lejjebb kerül a Golf súlypontja, azért hogy az autó még jobban feküdjön az útra, és álló helyzetben is erősebbnek hasson.

Spórolni élvezettel és haszonnal: az ABT Golf VI GTD egy sokoldalú autómobil, amely a hatalmas erőtartalékaival és alacsony fogyasztásával ideális a hétköznapokra. A gyors diesel egy klassz dolog.