Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az új Polo egy mély benyomást keltő jármű: a megmunkálás és a technika mércét állít a kisautók osztályában – és ez az oka annak, hogy miért gondoskodik a Poloról a Volkswagen autómobilok világszerte legnagyobb nemesítője. Az eredmény egy szimpatikus, sportos forma, megdobogtatja a férfiszíveket, és a nők is imádni fogják. Kívülről a hátsó szárnyat és a hátsó köténylemez szettet mutatja a kis kempteni karakter – mindkettő kifejező karbon kinézetű, és a dupla csöves kipufogó kivezetés pimasz és domináns benyomást kelt. Ehhez illenek a titán színű ABT Z kerekek, melyek 8x18 collosak. Az ajtó alsó részén lévő ABT logós minta azt mutatja, hogy a Polo az allgäui sportcsalád tiszta sarja.

Természetesen az ABT Sportsline a Polohoz is kínál teljesítménynövelést. Minden turbómotor megkapja a kiegészítő lökést: Az 1.6 TDI – a széria motor erejéből kiindulva – különböző teljesítmény szinteken érhető el. Így alakul át ABT POWER 75 PS (55 kW) lóerővel 90 PS (66 kW) lóerővé. A 90 PS-Motor az ABT-os kúra után 110 PS (81 kW) lóerőt hoz, és a 105 PS (77 kW) erős diesel aggregátból pedig sportos 130 PS (96 kW) lóerő válik. A nagyon takarékos 1.2 TSI szintén 130 PS-t valamint 96 kW-ot teljesít (széria: 105 PS/77 kW).

A fogyasztási értékek – és ezzel a CO2 kibocsátás is – a széria motor szintjén marad. A nagyobb dinamikához ABT rugók beépítését ajánlja a nemesítő. Ezáltal süllyesztik az autó súlypontját, így a Polo jobban és biztosabban fekszik az úton. A legkisebb ABT semmiben sem marad el nagyobb testvéreitől, optimális vezetési élvezetet kínál maximális minden napi használat esetén is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!