Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Lumma Design-t követően, az elit Mercedes tunerként közismert Carlsson is kezelésbe vette az új E-osztályos AMG változatát. A német cég a 6.3 literes E63-ast szabta újra, külsőleg, és motorilag egyaránt.

A gyári 525 lóerős ménest 60 pacival sikerült megtoldani, miközben a maximális nyomaték 630-ról 695 Nm-re emelkedett. Mindezt a felső kategória tuningjának már megszokott elemeivel érték el: újrahangolt vezérlés, valamint egy sport kipufogórendszer felelős a többletért, melynek köszönhetően 3 tizedet sikerült javítani a gyári 4.8-as állórajtos 100-as sprint idején.

Külcsín terén a Carlsson komplett optikai-aerodinamikai szettel lepte meg a típust, az optimalizált légáramlás, nagyobb leszorító erő, és persze a design jegyében. A szett egyedileg rácsozott, agresszívebb első lökhárítót, küszöböket, valamint karbon diffúzorral megbolondított hátsó szoknyarészt tartalmaz, a csomagtér tetőn egy aprócska szárnnyal kiegészülve. A megjelenésre a koronát a Carlsson egyrészes, 1/5 REVO garnitúrája teszi fel, elől 8.5x20, hátul 10.5x20 hüvelykes méretben. A trendi tárcsák dupla küllőkkel, kétszínű, matt fekete/króm designban készülnek.

Az utastér komplett átbőrözésen esett át, az ülésektől kezdve, a kárpitokon keresztül a kormánykerékig mindent áthúztak, ahol pedig lehetett, alumínium kiegészítőkkel dobták fel a belső luxust. Mindezt pedig – a többi alkatrésszel együtt – három év garanciával kínálják a boldog Mercedes tulajdonosok számára.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!