Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Hasonlóan a sima Leon esetéhez, a neves német JE Design a frissen megjelent 2009-es Leon Cuprához is elsőként jelentkezett tuning opciókkal. A recept túl sok nehézséget nem okozhatott, hiszen az újragondolt szett legtöbb eleme szinte már adott volt a 2007-es modellről, csupán az első lökhárítót adaptálták a nemrégiben megjelent „mezei” csomagból.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ez utóbbira szükség is volt, hiszen a két évvel ezelőtti verzió igencsak furcsára sikeredett e téren – igazából annyira nem nyerte el a tetszésünket, hogy inkább cikket sem szenteltünk az elképzelésnek. A mostani állapot azért már lényegesen jobb, bár tény, hogy a JE Design munkái között láttunk már sokkal-sokkal jobbat is ennél.

Körbespoiler, valamint egy méretes hátsó szárny alkotja az aerodinamikai csomagot, külsőleg további extra a VW konszern autókon manapság már elmaradhatatlan – ledes – nappali fény, mely a ködlámpák fölé ágyazódva kapott helyet a lökhárítón. Görgők terén a cég fekete Multispoke garnitúrájára esett a választás, 19 hüvelykes méretben, 225/35R19 méretű abroncsokkal. Minderre pedig emberesen ráhúzták a kasznit, köszönhetően a maximálisan 40 mm-t ültető sport futóműnek.

Odabent egyedi bőrözéssel ellátott kiegészítők, JE logós szőnyegek, valamint némi, az üléseket érintő luxus kapott helyet: ülésfűtés, elektromosan állítható deréktámasz és 12 programmal felvértezett masszázs funkciónak örvendhetnek az ifjú tuning Seat tulajdonosok.

Természetesen a teljesítmény sem maradt ki a szórásból, bár ez is vészesen hasonlít a 2007-es opciókra: a TFSI egység chipelését követően 240-ből 285 lóerő, 300-ból 385 Nm nyomaték, 5.9 másodperces állórajtos százas sprint és 261 km/h-ás végsebesség. A megfelelő hangzásról pedig négyvégződéses sport rendszer gondoskodik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!