Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Porsche tuning területén már számtalanszor bizonyított Gemballa munkásságának megkoronázásának is tekinthető a Cayenne GTS-hez készített limitált kiadású csomagjuk, mely Tornado néven vonul be a köztudatba.

A kúra alapjait egy extrém, több mint 250 Kg-os (!) súlycsökkentéssel adták meg, melyet részben a karbon karosszéria elemeknek köszönhetően sikerült abszolválni. A számos beömlővel tarkított aerodinamikai csomag a leszorító erőre, valamint a fékek hűtésére is jótékony hatással bír.

A turbós V8-as tipikus Gemballa-szabást kapott: a lökettérfogatot öt literre növelték, a versenysportból örökölt csiga hatásait pedig megerősített dugattyúk és hajtókarok hivatottak elviselni. Számszerűen 750 lóerő és 1.050 Nm nyomaték gondoskodik a maximális ülésbe préselődési élményről, melynek az elektronikusan leszabályozott, 300 km/h-ás végsebesség szabhat csak határt. Mindehhez mérten, az állórajtos 100-as sprint pedig mindössze 4.3 másodpercet vesz igénybe, egyedi kérésre pedig akár a hajtást is hátsókerekesre alakítják.

A Gemballa Tornado 750 GTS összesen 50 példányban kerül legyártásra, a 400.000 eurós (kb. 120 millió HUF) vételára mellett talán nem is lenne szükség sokkal többre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!