Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Úgy tűnik, rájár a rúd idén a Mercedesre, legalábbis ami a tuningcégek legújabb kreálmányait illeti. Alig néhány nap telt csak el a Fab Design, osztatlan tetszést nem igazán aratott SLR konverziója óta, most az ASMA alkotott be sikeresen CL 65 AMG tuningjával.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A PhantASMA65 névre hallgató csoda optikailag talán a legborzasztóbb, amit valaha elkövettek ezen a típuson. Az eltúlzott méretű, v-alakú hűtőrács, a fényszórókat megduplázó első beömlők, a diffúzoros hátsó elem,a számos kisebb-nagyobb be- és kiömlő és az erőltetettnek ható szélesítés egész egyszerűen már több, mint sok.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A mundér becsületét egyedül a masszív, 22 hüvelykes felni garnitúra menti meg, mely elől 255/30, hátul pedig 295/25-ös abroncsokkal, valamint 35 mm-es ültetéssel rendkívül szépen mutatnának a gyári verzión is.

Nem elhanyagolandó azonban a motorerő sem: a V12-es biturbó aggregátot 725 lóerőig húzták fel, mely mellé csekélynek semmiképpen sem mondható, 1.180 Nm-es nyomaték párosul. Kis üröm az örömben, hogy mindehhez a maximális sebesség maradt a gyárilag limitált 250 km/h – bár a vezetési élményen ez vélhetően nem túl sokat csorbít.