Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az Abt Sportsline az Audi jelenlegi palettájának egyik legvonzóbb darabját, az S5-öst vette kezelésbe. Az AS5-R néven futó modell a jövő hónapban esedékes Genfi Autószalon alkalmával mutatkozik be a nagyérdeműnek – több más új Abt alkotással együtt.

A cég az A5 széria gyárilag legizmosabb, 344 lóerős kupéját vette kezelésbe. A 4.2 literes, V8-as aggregátból nem kevesebb, mint 510 lóerőt préseltek ki, mely 4.5 másodperces állórajtos 100-as sprinthez, valamint 292 km/h-ás végsebességhez volt elegendő.

A nagyobb erőt kezelni is kell, így a 20 hüvelykes, sajátmárkás felnik mögé 380 mm-es tárcsákkal szerelt fékrendszer, valamint az Abt állítható futóműve került felszerelésre. Optikailag új hűtőrács, első és hátsó szoknya, légterelő toldat, küszöbök valamint egy pár beömlő került az autóra, a gázok kivezetéséről pedig négykéményes kipufogórendszer gondoskodik.

A német cég az AS5 mellett további újdonságait is elviszi a kiállításra, köztük a Scirocco Coupét, az Audi Q5-öt és az R8-at, melyek egyébként hazánkban is megtekinthetők lesznek, az áprilisi Carstyling.hu Tuning Show keretei között.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!