Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az Edo Competition, JE Design és a Lumma alkotását követően a nem kevésbé kis hírnévnek örvendő Porsche tuner Gemballa is előrukkolt az új Cayenne GTS-hez készített szeretetcsomagjával. A hangzatos nevű Tornado koncepció mindössze ötven példányban lesz elérhető világszerte – ahogyan a forgószelek sem túl gyakoriak, ez a verzió sem fog minden utcasarkon ránk támadni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A SUV optikai átalakításait a csúcsmodell Carrera GT vonásai mintáján végezték el, a végeredmény pedig egy egyedi, erőt sugárzó megjelenésben lett valósággá. Nagy beömlőkkel operáló első lökhárító, karbon motorháztető, diffúzoros hátsó lökős, valamint új hátsó lámpák egészítik ki a gyári vonalakat, felnik terén pedig impozáns ötküllős fekete garnitúrára esett a választás. Nem maradt változatlanul az utastér sem: az állítható sportülések mellett napfénytető, valamint a Carrera GT-t idéző középkonzol gondoskodik a kiemelkedő komfortélményekről.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Tornado GTS, és a durvább, GTR változatokban is elérhető, a tulajdonos választásától függően. Ez utóbbi változatnál az összes luxus elem áldozatul esik a súlycsökkentés oltárán, ezzel együtt az összkerékhajtás is: a GTR 250 kg-al könnyebb a gyári változatnál, a teljesítményt pedig kizárólag a hátsó kerekeken keresztül juttatja az aszfaltra.

Hogy ez milyen számot takar, szintén választható opció. Vérmérsékletünktől és pénztárcánktól függően 542, 641 vagy akár 740 lóerőre tornázzák fel a gyárilag 495 pacis szörnyeteget. A tuning alapját a hűtés optimalizálása, kipufogórendszer, valamint izmos chiptuning hármasa alkotja.