A Volkswagen és Audi specialista Oettinger, a legújabb S3-ashoz készült kiegészítőkkel kezdte a 2009-es esztendőt. Az S350 névre keresztelt csomag a korábbi verzió ráncfelvarrásához képest komolyabb teljesítménynövelést, és számos extra opciót tartalmaz.

Az elnevezés sem véletlen, hiszen az Audi a tuningnak köszönhetően 265 helyett immáron 350 lóerőt, e mellett pedig 470 Nm nyomatékot teljesít. A meggyőző adatok elsősorban az Oettinger turbóinak köszönhetők, melyek az elektronika újrakalibrálásával, komplett 70 mm csőátmérőjű sport kipufogórendszerrel, valamint egy erősebb benzinpumpával együttműködve gondoskodnak a szükséges pluszról. A több pacival egyetemben a végsebességről is kiiktatták a 250 km/h-ás gyári korlátozást – hogy így mit tud végre a gépjármű, arról viszont egyelőre nincs adat.

Az ültetett futómű szintén az Oettinger állítható szettjében valósul meg, optika terén pedig mindössze egy garnitúrányi Type RXX Shadow felni került felszerelésre, 19”-es méretben. Ennél több talán nem is kell erre az autóra – így szép, ahogy van.