Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A szilveszter mindig egyszerre örömteli és szomorú esemény mifelénk: egyrészt, immáron ötödik éve sikerrel, és rengeteg új élménnyel zárt évet tudhatunk magunk mögött, másrészt viszont újabb 365 nap szelelt el úgy, mintha legalábbis egy hete sem lett volna, hogy még a 2007-es évzáró cikkel küszködtem. Pedig mikor volt az már...

Ha jellemezni kellene az idei évet, gyakorlatilag annyira sűrű volt, hogy leginkább időnk sem volt megélni a szezon történéseit, minden több szálon, jobb esetben közvetlenül egymás után futott, tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy bár a meteorológia azért mást mutat, nálunk egész évben havazott, most meg még ráadásul hideg is van.

Rendezvények terén a sort ismét a tavaszi szezonnyitóval indítottuk, mely Carstyling.hu Tuning Show 2008 néven az eddigi legnagyobb volumenű, hasonló témájú magyar kiállításként debütált nemcsak Budapesten, de egyúttal a térségben, nemzetközi szinten is. Számos nagy céget, és külföldi autócsodát láthattunk vendégül a hazai szcéna autói mellett, a Show visszhangja pedig – büszkén kijelenthetjük – bejárta Európát, ami jövőre igen keményen meg is fog látszani az eseményen.

Itt rögtön meg is ragadnám az alkalmat a bejelentésre, bár bizonyára már sokatoknak nem újdonság: 2009. április 11-13-án, ismét a Hungexpón, de az ideinél kétszer nagyobb területen kerül megrendezésre a CARSTYLING.HU TUNING SHOW 2009, melyről előzetesben most csak annyit, hogy a neve elé nem csak nyugodt szívvel, de kiemelten és kétszer aláhúzva lesz odabiggyeszthető a „nemzetközi” jelző! Minden szinten rengeteg meglepetést és újítást tartogatunk számotokra, hogy ebben a válsággal teli időszakban is egy igazi exkluzív élménnyel dobogtassuk meg az autós szíveket – már nem kell sokat aludni, és mindenre fény derül!

Visszatérve az idei évre, de maradva a nemzetközi vizeken, 2008-ban sem szűkölködtünk a külföldi rendezvények látogatásában. A jelentős magyar sikerrel zárult Tuning World Bodensee mellett kétszer is meglátogattuk a drezdai XS CarNight találkozót, partnereinknek, valamint olvasóinknak köszönhetően pedig beszámoltunk többek között a Miamiban tartott Hot Import Nights-ról, a Prodrift European Series szezonnyitójáról, A Wörthersee Tour-ról, a European Bug-In találkozóról, valamint több lokális szerveződésről, úgy, mint az osztrák CarstylingEvent, vagy a 9. Johann Abt Racing Show.

Hogy hazai pályán hány helyen voltunk, már nem is számoltuk – annyi biztos, hogy szabad hétvégénk áprilistól október végéig egyetlen egy sem volt, az általunk látogatott rendezvények száma pedig hétvégenként átlagosan kettőre rúgott – ez volt egy, de akár egyszerre négy (!) helyszín is. Sajnos, idén nagyon érződött, hogy ez a mennyiség már nem egészséges a különböző autós rendezvények terén. Ha belegondolok, mi volt ebben az évben, első körben természetesen a mérhetetlen mennyiségű topless autómosás jut eszembe – de e mellett csak a jól bevált, és már kissé elcsépelt műsorszámok, versenyek, valamint általában mindenütt ugyanazok az autók voltak fellelhetők – csak kevesen tudtak újat mutatni. Szt hiszem, arra a legtöbb szervezőgárda rájött, hogy jövőre valamit már lépni kell. Az új próbálkozások között 2008-ra partner rendezvényünket, a siófoki Verda Napokat emelném ki, ami már csak a rengeteg program és az igazán korrekt díjazás miatt is a nyár egyik üde színfoltja volt, és lesz jövőre is.

Szokás szerint számos autós szépségverseny bírái voltunk ebben az évben is, saját sorozatunk viszont – leginkább a túl sok találkozó miatt – ezúttal nem volt. 2009-ben azonban felélesztjük a hagyományokat: a hazai Raceland képviselet, a BG Tuning Co. csapatával karöltve, újra több állomásos kupasorozatot indítunk, melynek főszereplői természetesen most is Ti lesztek. A részleteket, valamint a helyszíneket hamarosan megtudhatjátok, annyi viszont biztos, hogy ismét érdemes lesz csinosítani a verdákat, hiszen a profi lebonyolítás mellett komoly díjazással is készülünk az új esztendőre! Mindez hatványozottan igaz a szezonnyitóra, tehát aki átépít a télen, húzzon bele, hiszen már alig több mint három hónap maradt az elkészülésre!

Sajnos, vagy szerencsére, nem múlik már el év hardware fejlesztések nélkül sem – néha elgondolkozom, hol lehet a határ az oldalra regisztráló autósok terén. Ötödik éve gyakorlatilag töretlenül, átlagosan 10.000 új felhasználó érkezik az oldalra, regisztrációk terén pedig már a 60.000-es határral kacérkodunk, ami azért is igen jelentős szám, mert szerencsére az aréna és a szavazatok miatt regisztrálók mára már szinte teljesen tért veszítettek. Az új arcok viszont kőkeményen használják is az oldalt, mindez újra fejlesztés és optimalizálás hegyeket vonz magával, de e mellett idén azért már jó néhány újabb funkciót is sikerült megvalósítanunk a tervezettekből. Igen keményen ráfeküdtünk a tuning világának újdonságaira is – olyannyira, hogy ezen a téren mára a keresők az egyik legnaprakészebb tuning oldalként tartanak minket nyilván nemzetközi szinten is – csak hát ugye ez a fránya magyar nyelv... Idén minden eddiginél több, cirka 800 cikkel számoltunk be az egyetemes és a hazai tuning élet történéseiről, legfrissebb autóiról, fejlesztéseiről, ami csaknem duplája az előző évi termésnek. Új partnerünk, a világhírű Abt Sportsline hírei mellett továbbá hazánk vezető férfimagazinja, a CKM hasábjain is találkozhattatok írásainkkal, két alkalommal is.

Persze ez még messze nem minden, amit szerettünk volna, de sajnos sok minden nem úgy alakult idén (sem), ahogy terveztük, ezzel pedig itt a végén térnék rá a szomorúbb dolgokra is. Biztos van, akinek feltűnt, hogy Kacsa nyár óta kiesett az oldal életéből, sajnos egy súlyos betegség miatt ő nem is lesz most egy darabig. A részleteket ne kérdezzétek, mivel nem tudjuk mi mennyire publikus – majd mesélje el Ő, amint újra köztünk lesz. Talán mindannyiunk nevében kívánhatok neki mielőbbi gyógyulást, így az újévi kívánságlajstrom egyik legfőbb pontjaként – ha más nem, egy kósza gondolatot áldozzunk rá mindannyian, néha a közös akarat is csodákra képes...

Egy cseppet tehát szomorkásan, de semmiképpen sem negatívan vágunk neki az újabb év kihívásainak – ezúttal is köszönjük mindenkinek, aki idén ránk kattintott, és megtisztelt bennünket jelenlétével, gondolataival és látogatásával: jövőre pedig, ahogyan az eddigiekben is, igyekszünk minden téren még többet nyújtani számotokra. Addig is, ma estére jó bulizást, kellő mennyiségű alkoholt és hatalmas csajozást kívánunk – ne feledjétek, ittasan vezetni és kötözködni tilos, inkább szeressétek egymást, vigyázzatok magatokra, autóstársaitokra - és egyéb hasonló, többé vagy kevésbé közhelyes jó tanácsok ;) Miután sikeresen kikeveredtem ebből a Word szerint is nehezen véget érő körmondatból, nem marad más hátra, mint mindannyiunk nevében Boldog Új Évet kívánni Nektek, mellékletként pedig itt a szokásos szilveszteri galéria.

Fogyasszátok a virsli, a pezsgő (na és persze a tömények) mellé sok-sok szeretettel ;)