Ha a Texas állambeli Hennessey Performance neve szóba kerül, az csak egyet jelenthet: irgalmatlan motorerőt. Utoljára az új Dodge Challengerhez gyártott opciók kapcsán hallhattunk felőlük, a napokban pedig hivatalosan is bejelentették a 2009-es Nissan GT-R-hez gyártott eddigi legerősebb csomagjukat, a Godzilla 700-at.

A hangzatos név igencsak indokolt. Tudvalevő, hogy a GT-R autós körökben a filmbéli legendás őshüllőről kapta becenevét, a számadat jelentése pedig bizonyára kevés fejtörést fog okozni: igen, a cég áldásos tevékenységének köszönhetően kereken 700 pacit sikerült kicsavarni a 3.8 literes V6-os blokkból, ami több, mint 225 lóerőnyi (!) többletet jelent a gyári adathoz képest. Mind emellett, az eddigi legerősebb utcai GT-R a maga 853 Nm-ével, nyomatékban sem mondható igazán szegénynek.

A Godzilla 700 kúra számos összetevőt tartalmaz. A gyújtás és a kipufogó oldal módosításain túl, egy új pár turbófeltöltő, nagyobb töltőlevegő-hűtő, valamint új boost controller került beszerelésre – mindezzel a Hennessey a második nagykezelését hajtotta végre a Nissan üdvöskéjén. Néhány hónapja ugyanis megjelentettek már egy 600 LE / 772 Nm tudású csomagot is a típushoz – ki sem találná senki – Godzilla 600 néven.

Az erősebbik csomag ára 18.500 dollárnál (3.6 millió HUF) indul, míg a szerényebbért 11.500 dollárt (2.2 millió HUF) kérnek el. Ez persze csak magukat az alkatrészeket takarja, ha be is szereltetjük, a szettek árának egyharmadát még otthagyjuk Texasban.

A Hennessey Performance közben lázasan dolgozik a Lexus IS-F hasonló szintű megvadításán is, melynek lelkét a tervek szerint egy kompresszoros kúra fogja jelenteni. Ugyanakkor, a pletykák szerint egy még erősebb GT-R csomag is készülőben van, ami miatt a Lexus háttérbe szorult – lélekben tehát lehet, hogy nem árt felkészülni, mondjuk egy Godzilla 800-ra is.