Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Volkswagen Scirocco tuningok lassan végeláthatatlan sorába, kicsit megkésve, de csatlakozott a neves JE Design is. Az elsősorban germán autókra szakosodott cég már csak presztízsből sem hagyhatta ki a rendkívül felkapott típust, ennek megfelelően teljeskörű tuning csomaggal jelent meg a piacon – csak úgy, az általuk művelt jellegzetes stílusban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Hogy az optikán gyorsan túl is essünk, úgy fest, a JE dizájnereire ráférne néhány hét szabi, az autóra megálmodott szett ugyanis túl sok újdonságot nem tartalmaz. Gyakorlatilag, mintha az eddigi munkák ötvözete lenne: egy kis első légterelő a Leonról, lyukacsos beömlős toldat a Q7-ről, kamu diffúzoros hátsó toldás az Ibizáról, na meg a már rengeteg helyen ellőtt Multispoke felni, az egy-bevágásos, egyhűtőnyílásos küszöbökkel. Látva az eddig született optikai elképzeléseket a konkurenciától, erről leginkább ifjúkorom egyik gyorskaja-reklámjának szlogenje jut eszembe: „Összeütök valami könnyűt”.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a csomag bármiben is rosszabb lenne a többinél – az optika, bár újdonságot nem mutat, az autóhoz szépen passzol – ráadásként üvegszálnak nyoma sincs: a mindenütt tökéletesen passzentos elemek a gyári minőségű ABS műanyagokból készülnek, tehát gyakorlatilag olyan, mintha már a Wolfsburgból kiguruló autón is ezek lettek volna. Számos tovább extrát is kapunk a pénzünkért, így 30 mm-t ültető rugószettet, ovál pipákban középen végződő kipufogórendszert, valamint akár törésteszt-pozitív lambó-ajtóval is felszerelkezhetünk.

A JE Design emellett motorikus opciót is kínál a 2.0 TFSI aggregáthoz, melynek 200 lovas gyári tudását 244 lóerőre tornázta fel. A kúra következtében a nyomaték 280-ról 350 Nm-re változott, a mérvadó százas sprint 7.2-ről 6.6 másodpercre csökkent, a végsebesség pedig 7 km/h-val több a gyári 235-nél. Opcióként rendelhető egycsöves, 70 mm átmérőjű kipufogórendszer is a Sciroccohoz, mely a marketing szerint plusz 11 lóerővel dobja meg a gyári teljesítményt – mindenesetre ezt azért nem illik hozzáadni a már megchippelt verzió tudásához.

A komplett szett ára 6650 Euro (1.75 millió HUF jelenleg), de a csomag természetesen darabonként is megvehető. Az összes elem árában egy év garancia, valamint a felszerelés költsége is benne foglaltatik.