Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A brit 24-órás Britcar Championship indulói között idén szeptemberben a Mitsubishi is képviseltette magát egy emberesen felhúzott Lancer EVO X-essel. A versenyautót a szigetország rallye bajnokságából ismert tuningcég, az ADR Motorsport készítette, túl sokat pedig nem kellett várni, hogy a megszelídített változat a közutakat is meghódítsa.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A csak az Egyesül Királyság piacát megcélzó FQ-400-as kétliteres feltöltött motorjából 405 lóerőt és 542 Nm nyomatékot sajtoltak ki, köszönhetően elsősorban az új turbónak, a vezérlés áthangolásának, valamint a középen kivezetett sport kipufogórendszernek. Mivel a gyári duplakuplungos SST maximum 450 Nm-ig bírja a gyűrődést, az autó szigorúan manuális váltóval készül, az állórajtos 100-as sprintet pedig 3.5 másodperc körül abszolválja.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A megállásról hatdugattyús nyergekkel operáló, megerősített fékrendszer gondoskodik, felnik terén pedig 18”-es könnyűfém garnitúra került felszerelésre. Az autó komplett aerodinamikai csomagot is kapott a lóerők mellé, mely a számos be-és kiömlővel elsősorban a motor és a fékek hűtésére lett kihegyezve.

Az FQ-400 – hacsak további igény nem mutatkozik rá – mindössze száz példányban lesz elérhető, a meglehetősen borsos, akár 50.000 fontos (kb. 15.5 millió HUF) ára miatt pedig ez a keret elegendőnek is tűnik – első hallásra legalábbis.



Verseny-testvér munka közben