Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Alig tíz évvel ezelőtt, a Hyundai nevéről elsősorban az olcsó középkategóriás autók juthattak az ember eszébe. A dél-koreai gyártó mostanra, az elmúlt évek folyamatos fejlődése során elérte azt a szintet, hogy a 2009-ben forgalomba kerülő Genesis segítségével a felsőbb rétegeket is megcélozza. Mindezt jól tükrözi a tény, hogy a szedánhoz máris elkészültek a kifejezetten high-end típusokat megcélzó DUB Edition verziók.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az eddigi Hyundai-oknál nagyobb és erősebb négyajtós Genesis minden létező tulajdonsággal rendelkezik, amivel méltó ellenfele lehet a Mercedes, a Lexus, vagy akár a BMW azonos kategóriás autóinak. A méret és a luxus felszereltség mellett hátsókerék-hajtás, V6 és V8-as motor opciókat kínál, melyek közül a legnagyobb 4.6 liter hengerűrtartalommal 368 lóerőt, és 6 másodperces 100 km/h-ás sprintet produkál. Egy kicsit jobban szemügyre véve, a Genesis külseje mintha csak a legsikeresebb európai és japán luxusautók tervei alapján készült volna: a három rivális márkát idéző formák és vonalak rendkívül kellemes elegyként találkoznak a kasznin.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A tuningcéget és egyben luxus stílusirányzatot jegyző amerikai DUB Industries nem véletlenül csapott le az elsők között a Hyundai új üdvöskéjére. Az autó paramétereivel rendkívül jó alapanyagot ad a DUB termékeinek, melyekhez rögtön két demóautót – stílszerűen egy feketét és egy fehéret – készítettek. A stílus alapvető módosításaként, az ültetett futóműre hatalmas, színre fújt 22 colos felniket pakoltak, peres, 245/30R22 Pirelli abroncsokkal szerelve. Az egyedi gyöngyház festés mellett sötétített ablakok, valamit a cég krómozott emblémái gondoskodnak a külső „dubosításáról”.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A stílus jegyében az utastér a legkomolyabb Alpine audio és multimédiás kiegészítőket kapta, fejegység, csomagtéri installáció és a fejtámlába ágyazott monitorok formájában. Nem maradt változatlanul a kárpitozás sem: minden elképzelhető helyen színben passzoló egyedi bőrözést találunk, természetesen DUB logókkal kiegészítve.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A végeredmény: vérbeli luxus-tuningautó, mely bátran megállja a helyét bármelyik E-osztályos Mercedes mellett. A legszembetűnőbb különbség csupán az ár, a Genesis csúcsverziójának 38.000 dolláros (kb. 6.5 millió HUF) vételára csaknem fele a riválisok hasonló kaliberű vasainak. Itt az ideje másképp gondolnunk a Hyundai-ra?