A Párizsi autó kiállítás mindig az év egyik fénypontja, hiszen számos addig még sehol nem látott autócsodában gyönyörködhet az ember.

Az egyik ilyen érdekesség az előre láthatólag idén ősszel piacra kerülő Alfa Brera TI. Az Alfa TI (Turismo Internazionale) jelzésű autóihoz extra külső-belső optikai kiegészítők és mechanikai változtatások tartoznak. A Brera TI-hez két különböző benzines erőforrás választható, egy 185 lóerős 2.2 literes JTS és egy 260 lóerős 3.2 literes V6-os. Az utóbbi aggregáttal szerelt változathoz még a Q4-es állandó öszkerékmeghajtás is párosul.

Mechanikai változtatások címén feszesebb és tökéletesebb úttartást biztosító futóművet, valamint nagyobb fékerőt biztosító Brembo fékrendszert szereltek fel.

Az Alfa Brera TI új külsejét egy ütős 19”-os felni garnitúrának és néhány aerodinamikai elemnek köszönheti. Természetesen a belsőtérben is találhatunk érdekességeket: alumínium és karbon elemekkel tarkított műszerfal, sport kormány és piros bőrborítás fogadja az Alfázni vágyókat. Végezetül kérésre akár az egész műszerfalat bőrbe öltöztetik.