Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Nissan gyári tuningcége egy igen legendás széria legújabb verzióját vette kezelésbe. A japán márka fanatikusai már bizonyára tudják, hogy egy elképesztően jó autóról, a Nissan GT-R-ről lesz szó.

A Nismo a változatlan teljesítmény mellett bemutatott néhány optikai és vezetési élményt javító újdonságot. Egészen pontosan egy, a gyárinál keményebb Bilstein állítható futómű, valamint egy 20”-os kovácsolt alumínium felni garnitúra került felszerelésre, elől 225/40, hátul 285/35 Bridgestone abroncsokkal.

A teljesítmény tuning hiánya ellenére egy kicsivel mégiscsak javult a GT-R menetteljesítménye. Az új, pehelykönnyű kipufogórendszernek és a Nismo karbonbetétes sportüléseknek köszönhetően összesen 11 kilogrammal karcsúsodott az autó, mindez azonban vélhetőleg igen keveset javít a 100 km/h-ás sprint idején. A Club Sport GT-R csomag ára 50.000 dollár, ami mostani árfolyamon számolva körülbelül 8 millió forint. Azonban mielőtt bárki rohanna megvásárolni a Nismo legújabb gyöngyszemét, annak van egy rossz hírem: a koncepciót csak japánban lehet megvásárolni.

Az autó gyönyörű és alapból is hihetetlenül erős, azonban a Nismo eddigi munkásságát ismerve kicsit hiányzik néhány extra lóerő. Minden bizonnyal ez azonban még csak a kezdet...

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!